Одмаралиште “Савача”

Одмаралиште „Савача“ се налази у непосредној близини обале Борског језера, свега 14 км од Бора на 400 м надморске висине. Окружено је четинарском и листопадном шумом, природним ливадама и пропланцима, заклоњено је брдима од ветра и регионалног пута Бор – Жагубица – Београд.

На неколико километара од одмаралишта налазе се  туристичке локације као што су: Лазарева (Злотска) пећина и Злотски кањон, Брестовачка бања, планине Црни Врх и Стол, планинска  висораван Дубашница, камп на Борском језеру…

Објекат највише погодује за извођење наставе у природи, ђачке и студентске екскурзије, за летовање или зимовање, спортске припреме и кампове, као и семинаре, предавања, радионице, прославе…

Савача има дугогодишњу традицију организовања спортских летњих кампова (рукометни, кошаркашки, борилачки спортови) у сарадњи са спортским клубовима, који су изузетно посећени.

Објекат има простране учионице које су опремљене наставним реквизитима, интернет учионицу, ТВ и музичку салу, салу за стони тенис и шах, фитнес салу – теретану,  продавницу, амбуланту а испред објекта се налази летњи бар. До плажа на Борском језеру се стиже за 5 мин лаганом шетњом шумском уређеном стазом. Смештајни капацитет објекта је за 140 корисника у шестокреветним и двокреветним собама (12 шестокреветних и 34 двокреветне собе). Све собе су са купатилом и мокрим чвором. Грејање је сопствено, централно на чврсто гориво.

Поред уређеног дечијег игралишта налазе се и спортски терени:

– травнати фудбалски терен

– 3 рукометна игралишта (1 под рефлекторима)

– 7 кошаркашких терена (3 под рефлекторима)

– терен за одбојку на песку

– терен за мали фудбал или рукомет на песку

– уређене пешачке и футинг стазе

– осветљена бина, позорница

– скијашка и стаза за санкање

Капацитет климатизоване трпезарије која се налази одвојено од објекта је за 150 корисника.

Услуге: ноћење, ноћење са доручком, полупансион (доручак – ноћење –  ручак или доручак – ноћење – вечера), пун пансион (ручак – ужина – вечера – ноћење – доручак), организоване прославе, продавница, летња башта.

Контакт телефони:

  • Предшколска установа „Бамби“

– Директор  030 425-774

  • Одмаралиште „Савача“

– Управник  030 482-676